Козметика и парфюмерия

Поръчка по телефона: 0889 320 427 0888 246 202
Доставката е на стойност 4.84 лв. до ОФИС и 6.70 лв. до АДРЕС При поръчка над 100 лева - безплатна доставка .

Лосион против гъбички по кожата и ноктите на ръцете и краката

50 мл

Цена: 6,90 лв

   

Лосион против гъбички по кожата и ноктите на ръцете и краката - снимка 1Лосион против гъбички по кожата и ноктите на ръцете и краката - снимка 2

Безкомпромисен метод за борба с гъбичните инфекции по кожата и ноктите, раздразнена кожа, повредени и пожълтели нокти на ръцете и краката. Възпрепятства разпространението им и повторната им поява. 

АКТИВНИ КОМПОНЕНТИ НА ПРОДУКТА:

1. Aqua and Ethyl alcohol denat. са добри органични разтворители, а етиловият алкохол от своя страна е много дъбър локален дезинфектант.

2. Glycerin е хумектант и има хидратиращо действие.

3. Salicylic acid има противогъбично действие и спомага унищожаването на гъбичката "tinea", която е причинител на редица кожни инфекции. Salicylic acid може да елиминира tinea versicolor- инфекция на горния слой на кожата, която причинява люспести, обезцветени петна, tinea pedis, tinea cruris, tinea corporis и tinea capitis. Salicylic acid унищожава гъбичките, като потиска способността им да растат или се размножават.

4. Benzoic acid Candida albicans е важен опортюнистичен гъбичен патоген, който може да провокира инфекция при хората. Ефектът на бензоената киселина се оценява срещу 3 щама С. albicans (АТСС-76645, LM-106 и LM-23). Бензоената киселина инхибира растежа на плесени, дрожди и някои бактерии. Бензоената киселина и нейните соли се използват като консерванти за храна, тъй като е напълно безопасна.

5. PEG-40 Hydrogenated castor oil играе роля на солюбилизатор за някои фини частици.

6. Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Oil е познато с натуралния си противогъбичен ефект. Това е био компонент в хармония с науката.

7. Urea - Urea отдавна е ефективен и безопасен начин за лечение на множество дерматологични заболявания. Употребата на урея за лечение на увредени, девитализирани, дистрофични и микотични нокти е добре документирана. Механизмът на действие на уреята върху нокътя се основава на факта, че карбамидът проявява кератолитични и хидратиращи ефекти чрез прекъсване на водородни връзки. Това впоследствие разхлабва кератина и увеличава местата на свързване с вода. Като се имат предвид кератолитичните ефекти на уреята, лекарите са го използвали при лечението на онихомикоза. Многобройни проучвания показват, че комбинираната терапия с урея и противогъбично средство е ефективно лечение за онихомикоза. Уреята спомага за омекотяване на нокътната плоча, което подобрява преминаването на противогъбични агенти в долните слоеве на нокътя. Безопасността и ефикасността на уреята при множество дерматологични заболявания е добре документирана. С кератолитични и овлажняващи механизми на действие, карбамидът е много полезен при лечението на заболявания на кожата и ноктите. По-конкретно, уреята е успешен метод за лечение на онихомикоза, както и ефективен агент при лющещи се нокти.

8. Sodium benzoate - гъбичната инфекция винаги е придружена от плесени и бактерии. Sodium benzoate действа срещу широк спектър от микроорганизми: Bacillus mucoides; Bacillus subtilis; Staphylococcus a.; Pseudomonas aer.; Escherichia coli; Aspergillus flavus; Candida albicans; Fusarium oxy.; Trichoderma hars; Penicillium italicum.

9. D-panthenol има свойството да успокоява и подхранва кожата. По-известен е като провитамин В5.

10. Propylene glycol има омекотяващ ефект, също така играе роля на помощен разтворител. 

11. Climbazole е имидазолов противогъбичен агент. Той е локално противогъбично средство, често използвано за лечение на човешки гъбични инфекции на кожата като пърхот и екзема. Климбазол действа като инхибира "lanosterol 14α-demethylase", отговорен за производството на стероиди, които изграждат клетъчните мембрани на гъбичките.

12. Triclosan - това е специфичен антибактериален агент, защото ако има гъбична инфекция, има и бактериална инфекция. Триклозанът, в концентрациите, наблюдавани в търговските продукти, е насочен основно към бактериите чрез инхибиране на синтеза на мастни киселини.

13. Piroctone Olamine - Piroctone olamine е активна противогъбична съставка, успокоява възпалената кожа и намалява лющенето. Той има специфично действие срещу Pityrosporum Ovale, агент, отговорен за производството на някои гъбички. Противогъбичният продукт, съдържащ пироктон оламин, унищожава гъбичната инфекция и действа срещу образуването на нова гъба, прави кожата чиста, инициира израстването на нов нокът, премахва сърбежа и предотвратява повторното заразяване.

14. Disodium EDTA - играе роля на стабилизатор на системата, антиоксидант и хелатор.

 НАЧИН НА УПОТРЕБА:

За външно приложение.

Разклатете флакона преди употреба /винаги дръжте изправен/. Напръскайте засегнатите участъци по кожата и ноктите от разстояние 15 -20 см, до обилно навлажняване. Не мокрете поне 1 час след употреба. Използвайте 2 пъти на ден.

Продължителността на употреба се обуславя индивидуално. Да се използва от лица навършели 18 години.

Да не се използва от бременни!

СЪХРАНЕНИЕ:

Съхранявайте далеч от деца!

Съхранявайте при температура 5-25 °C далеч от пряка слънчева светлина и други топлинни източници.

Лосион против гъбички по кожата и ноктите се произвежда под контрола на д-р Чернев!